Wednesday, 20 February 2013

Pure Marine Collagen RM11/100gram

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Pure Marine Collagen (PMC). pernah dengar x? PMC ialah ibu collagen / rumpai laut/ sea bird nest atau juga dikenali sebagai sarang burung laut oleh masyarakat cina. rasanya semua dah sedia maklum tentang kebaikan PMC kan?

KEBAIKAN KOLAGEN ASLI
~ Melaraskan BERAT BADAN &HORMON
~ peningkatan PAYUDARA
~ Anti-bakteria, membuang TOKSIN
~ Menghilangkan SEMBELIT
~ Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
~ MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
~ Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
~ Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
~ Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
~ Membantu meningkatkan METABOLISME
~ Meningkatkan fungsi stomatch
~ Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
~ Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
~ Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
~ Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
~ SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
~ Mencegah ANEMIA
~ Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya

p/s : jika anda sedang mengalami masalah kesihatan yang serius. Elok dapatkan nasihat dari doktor dahulu 
sebelum mengambil kollagen ini.




macam mana nak guna? PMC ni boleh diminum dan dibuat mask. air rendam dia,seeloknya jangan dibuang sebab ia boleh dibuat rendaman kaki. sesiapa yg ada masalah kaki pecah,insyaAllah akan berkurang. 


CARA PENYEDIAAN:
1. Basuh kolagen mentah, ramas2 seperti basuh beras 5-6 kali
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Simpan (jika mahu) air rendaman tadi dalam bekas yg lain dan basuh sekali lagi 5-6 kali kemudian toskan. ** air rendaman boleh digunakan utk merawat tumit kaki yg merekah dengan merendam kaki kedalam air rendaman tersebut.
4. Campur dengan 2-2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus (jika air berlebihan kemungkinan kolagen tidak akan menjadi jelly tetapi masih boleh digunakan seperti biasa)
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 3- 4 minggu)




Pure Marine Collagen Gred AA (kuning)
RM11/100GM
POSTAGE : SABAH SARAWAK(RM10),SEMENANJUNG(RM7)

siapa yang berminat boleh email terus ke nur28991@gmail.com atau inbox terus ke Zara Collection
buat masa sekarang,hanya gred AA je yang ade stok. inshaAllah akan diupdate lagi sekiranya stok dah sampai. 

cantik didalam,inshaAllah cantik juga diluar :)

2 comments:

razzwey razz said...

fuiyooo... lelaki leh guna tak? ^_^

nur amalina said...

boleh. sesuai utk lelaki and perempuan :)